ЕЖЕГОДЕН РОТАРИАНСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР „КУПА НА ГУВЕРНЬОРА 2018 ГОДИНА“

 

На 21 април 2018 г., събота  в град София, на малките игрища зад стадион „Локомотив“ София се проведе ежегодния ротариански футболен турнир за „Купа на Гуверньора”, организиран от Ротари клуб „София-Витоша“, със любезното съдействие на Столична община, район „Надежда“.

Надпреварата се организира за осма поредна година, като основната идея на турнира освен любовта към футбола е и със събраните суми от участниците да се подпомогне реновирането на спортна площадка на територията на района.

Спортът е здраве и начин на живот, като турнира „Купа на Гуверньора” събра на стадиона почитатели на футбола – ротарианци и ротарактори от различни клубове и техните приятели.

Сформирани бяха шест отбора на смесен принцип, като се състояха от вратар, пет полеви играча и до двама резервни състезатели.

Имената на сформираните отбори бяха тигрите, глиганите, соколите, чуковете, репите и  лимоните, като имената бяха избрани от играчите, явно провокирани от цветовете на екипите си.

Турнирът беше официално открит от Дистрикт гуверньора Емил Коцев, който се оказа ключов играч за отбора на лимоните. Емил Коцев даде своя принос за турнира, като игра активно на почти всички възможни позиции от вратар до нападател. Изиграха се срещи от типа „всеки срещу всеки“, в които всеки от шестте отбора игра срещу останалите пет, за да може да се излъчи най-справедливо отбора-победител.

След повече от 4 часа под силните слънчеви лъчи, озаряващи терена и оспорвани битки “черно-белите” тигри триумфираха и спечелиха купата на гуверньора, като в същия отбор игра и голмайстора на турнира Георги Михайлов.

Тигрите надвиха Глиганите с 2:1, както и Соколите с разгромяващия резултата от 8:1.

След излъчване на отбора победител бяха раздадени и индивидуални призове, като за най-добър вратар беше избран Георги Каравасилев от глиганите, награда за най-възрастен участник получи 61-годишният Антон Георгиев от Соколите, които освен че отбеляза неуловим гол от точката за дузпа се похвали и че е  голмайстор от предходните четири ежегодни турнира.

Най –младият играч бе от отбора на Лимоните и е една на 12 години – Еньо Костов. Той по никакъв начин не отстъпи на по-големите си батковци и дори записа името си сред голмайсторите, като явно го очаква блестяща футболна кариера.

Турнирът беше оспорван, но премина в духа на феърплей, приятелско отношение и добро настроение.

За чистата игра на трите игрови терена почти, като съдии от висшата футболна лига се погрижиха Евгени Макавеев, Пламен Минев и Атанас Динев от организатора Ротари клуб София – Витоша.

Турнира нямаше да бъде толкова незабравим и без свежите коментари и мотивиращи подмятания на коментатора Людмил Андреев, също ротарианец и  член на клуба – организатор.

Не на последно място следва да отбележим, че на турнира присъстваха кмета на район Надежда г-н Димитър Димов, придружаван от съпругата си, както  и PR-а на район Надежда Цветелина Стефанова, която спомогна за организацията на цялото мероприятие.

След финалните срещи се стигна и до награждаването, като медали получиха дори и най-малките. Децата на участниците, подкрепиха с присъствието си своите бащи и батковци, като заслужено бяха наградени.

Беше организирана и проведена благотворителна томбола и бяха раздадени множество награди, като бяха закупени над 100 билета. Събраните суми от томболата също ще бъдат присъединени към сумата, с която ще се реновира спортна площадка в район Надежда.

 

Поредният футболен турнир „Купата на Гуверньора” изпълни своята задача да се превърне в запомнящ се празник на спортния дух и приятелството.