Приятелска среща с РК София – Възраждане и гост-лектори от Belayer Investments

1111

 

На 07 декември от 19:00 ч в зала “Киото” на х-л “Маринела” ние, ротарианците от РК София- Витоша имахме удоволствието да проведем съвместна формална среща с членове приятели от РК София – Възраждане, които ни върнаха наше гостуване.

Гост-лектори на събитието бяха експертите от Belayer Investments в областта на крайъгълния камък за финансовата индустрия – Блокчейн технологията, Филип Матов и Валентин Димитров.

Те изнесоха лекция на тема: “Блокчейн, революционната технология в основата на криптовалути като Ethereum и Bitcoin”.

 

aaaa

Лекторът Филип Матов е бакалавър по приложна математика, магистър по финансови пазари на престижния Université Paris-Dauphine и магистър по приложна математика от City University of Hong Kong. Докато работи в BNM Paribas Cardif в Япония, Филип се занимава с бизнес развитие, нови технологии и работи със стартъпи. По време на престоя си в Токио става личен съветник на Сатоши Кобаяши, основател на Smart Contract Japan и член на Enterprise Ehtereum Alliance.

Вторият лектор Валентин Димитров  е възпитаник на Università Bocconi в Милано, където е специализирал международна икономика и мениджмънт. Той се занимава се реализиране и търговия на дигитални активи от 2012-а година. Навлиза в сферата на криптовалутите през 2014-а година, като инвеститор и копач, създавайки широка експертиза в крипто света и крипто пазара.

Лекцията предизвика извънредно голям интерес и продължи с оживена дискусия.

Официалната част на срещата завърши с традиционната размяна на знамена между президентите г-н Светослав Танчовски на Ротари клуб София-Витоша и г-жа Росица Вучева на Ротари клуб София-Възраждане, удар на ротарианската камбана и продължи в обстановка на приятелство и споделени взаимни пътища по темата на годината „Правим разликата“, под която Ротари клубовете в страната работят и обвързват своите проекти в служба на обществото.

 

bbbb

Към края на срещата се състоя едно мило и приятно събитие. Нашият приятел Атанас Динев получи подарък от приятеля Евгени Макавеев (АДГ за Зона 2 2017/2018).

 

3333

Тези, доказали се в своята област личности, енергични и изпълнени с желание за безкористна служба в полза на обществото,  са едни от най-дългогодишните членове на РК София- Витоша, които пазят устоите му, винаги активно участват в дейностите, както на клуба, така и на Дистрикта и са един отличен пример за вярното намиране на точните общности и групи в обществото, които най-много се нуждаят от помощ.

 

4444

 

Тази  интересна вечер завърши с пожелания за успешна служба и до нови срещи!