РОТАРИ КЛУБ СОФИЯ ВИТОША ПОДКРЕПИ TEDx СЪБИТИЕ НА ТЕМА „НА ЛОВ ЗА ИНОВАЦИИ“

Вече четвърта поред година учениците на Американския колеж организират TEDx събитие, като  Ротари клуб София – Витоша подкрепи финансово мероприятието.

През изминалите години събитията пожънаха огромен успех благодарение на лекции, като „Пространствата на бъдещето“, „Прогрес от ново поколение“ и „Българи“.

Тази година събитието се проведе  на 28-ми април в зала “Универсиада”. Темата на това събитие беше „На лов за иновации“.  Гости на събитието тази година бяха: Иво Сиромахов с тема “Ще изчезнат ли книгите”, Владо Николов с тема “Волейболът – самоизграждаща сила”, Силвия Лулчева с тема  “Кривата на щастието” и Христомир Йорданов с тема  “Професия: изследовател”

След проведения обяд гости на втората част от събитието бяха: Данчо Стойчев с тема “Принципи на “тренировката””, Цвета Калейска с тема “Социалните мрежи и ерата на изкуствения интелект”.

Участие взе и Максим Бехар, с тема  “Направи го още днес”, Росен Рашков с тема  “Прегряване, вещи и хора” и Ники Илиев, с тема  “Да превърнеш хобито си в бизнес в ограничен пазар”.

Проведено беше светлинно шоу с LED лампи, както имаше и изпълнение на музикалната група на колежа “String Theory”.