Тържествено отбелязахме 113 години Ротари

 

На 23.02.2018 се състоя среща-тържество за отбелязване 113 годишнината на Ротари в ресторант Лебед. Вечерта беше организирана от Съвета на Президентите на Софийските Ротари клубове. Спонсори и партньори бяха ресторант Лебед и Техника под наем MULTIVISIA, а символичен  домакин на тържеството беше Ротари клуб София Капитал.

Събитието събра около 100 членове и приятели на Ротари от различни клубове от София, Берковица и Дупница.

Специални гости бяха представители на Сдружението на творците с увреждания в България (СТУБ), които имаха нарочно организирана изложба с благотворителен характер, като всеки гост можеше да си закупи тяхно произведение. Множество произведения бяха закупени и запазени.

По време на стегната вечеря тип коктейл всеки софийски Ротари клуб имаше възможност да представи своята дейност чрез снимков и видео материал на специално изградения за събитието екран 4х5 метра, предоставен с любезната подкрепа на Техника под наем MULTIVISIA.

Срещата беше открита с нерелигиозна молитва от Церемониал-майстора на РК София Капитал г-н Костадин Грибачев, а Президентът на Ротари клуб София, г-н Илия Илиев, като представител на първия в България Ротари клуб, удари камбаната и даде начало на тържествената част на вечерта. В последствие всички приятели пяха химна на Република България и се хванаха за ръце, за да продължат да пеят химна на Ротари България. Беше отдадена едноминутна почит към приятелите ротарианци, които вече не са сред нас.

Приветствия отправиха АДГ г-н Константин Янакиев и АДГ г-н  Евгени Макавеев, а така също и ПДГ г-жа Нина Митева.

Срещата в гостоприемния ресторант Лебед беше съпроводена с тих мелодичен джаз, който заедно със свещите по масата създаде атмосфера за продуктивни разговори, обмяна на идеи и нови начинания в името на благото на българското общество. Бяха разисквани множество проекти и инициативи.

По време на вечерта беше удостоен със значка за заслуги Пол Харис г-н Божидар Божинов. Наградата му беше връчена от президента на Ротари клуб София г-н Илия Илиев и от ПДГ г-жа Нина Митева.

Накрая на вечерта беше организирана изненада от РК София Капитал и Сателитен РК София Капитал – Горна Баня -торта с послание и поздравления за рожденика на вечерта – президентът на Ротари клуб София Капитал г-н Димитър Мандраджиев. Всички дружно запяха “Многая лета” и докрая на вечерта доброто настроение продължи да владее ротарианците и техните гости.